Vivobarefoot ja paljasjalkajuoksu

Vuonna 2003 Terra Planasta tuli paljasjalkateknologian (barefoot) pioneeri esittelemällä markkinoiden ensimmäiset VIVOBAREFOOT jalkineet. Tämä nuori, dynaaminen yritys haastaa perinteisen kenkäteollisuuden terveellisyydellä, luonnollisuudella, sekä ympäristöystävällisyydellä.

AJATTELE JALKOJASI
Terra Plana VIVOBAREFOOT jalkineiden patentoitu, erikoisohut ja pistosuojattu pohja tarjoaa normaalin kengän suojan, mutta sallii jalan luonnollisen liikkeen. VIVOBAREFOOT jalkineilla tunnet jalkapohjillasi alustan joutumatta kuitenkaan pelkäämään jalkojesi vahingoittumista esim. terävistä kivistä. Yhdessä podiatrien, biomekaanikkojen ja liikkumisen spesialistien kanssa kehitetty VIVOBAREFOOT auttaa herättämään aisteja jalkapohjissa ja kannustaa meitä liikkumaan niin kuin meidän pitäisi – paljain jaloin. Jalkineiden anatominen muotoilu sallii varpaiden ja nilkan oikean liikkumisen – tämä on tärkeää jalan oikean liikkeen kannalta.

Ihmisen jalassa on:
200.000 hermopäätä
33 päälihasta
28 luuta
19 nivelsidettä

Ihmisen jalka on todellinen biomekaniikan mestariteos ja täydellinen juoksuun. Viimeiset 40 vuotta olemme kuitenkin olleet siinä uskossa että hyvin tuetut ja pehmustetut kengät olisivat parhaat jaloillemme. Urheilukenkien pitkälle kehitetystä teknologiasta huolimatta, arvioiden 60-85 % ihmisistä luopuu vammojen takia juoksusta, liikkeestä joka on yksi luonnollisimmista tavoistamme liikkua.

Paljain jaloin liikkumisen eduista on olemassa lukuisia paljasjalkaisuutta puoltavia tutkimuksia, mm. tammikuussa 2010 Nature Magazinessa julkaistu Liebermanin ym. (2009) Harvardin yliopistossa tehty tutkimus jossa verrattiin askellustyyppiä ja iskuvoimaa paljasjalkaisten ja kenkiä käyttävien juoksijoiden väillä.

AJATTELE LUONTOA
Jo pelkästään USA:ssa joka vuosi yli 300 miljoonaa kenkää päätyy kaatopaikoille. Me haluamme tehdä kenkiä jotka kestää sekä laatunsa että tyylinsä puolesta ja jotka ovat kasvavassa määrin korjattavia ja kierrätettäviä. Pyrimme myös pitämään kenkämme mahdollisimman kevyinä sillä kevyen kengän kuljettamiseen ympäri maapalloa tarvitaan vähemmän hiiltä. Suosimalla paikallisia tehtaita vähennämme materiaalien tarpeetonta kuljetusta ja pystymme näin minimoimaan oman hiilijalanjälkemme.

VIVABAREFOOT jalkineissa on käytetty:
• 100% orgaanista canvasta
• Kasvivärjättyä nahkaa. Kasvivärjäyksessä käytetään raskasmetallien ja myrkyllisten materiaalien
sijaan kasviuutetta.
• Kierrätettyjä muovipulloja, biohajoavia materiaaleja, luonnon korkkia
• Kierrätettyä pahvia/paperia kaikissa printti- ja pakkausmateriaaleissa
• Vegan-mallistossa käytettävä polyuretaani on täysin myrkytöntä

AJATTELE VIVOBAREFOOTIA
Markkinoiden ensimmäiset barefoot-jalkineet kehittänyt Terra Plana on tehnyt VIVOBAREFOOT jalkineiden kehitys- ja viimeistelytyötä jo yli kahdeksan vuoden ajan. VIVOBAREFOOT jalkineiden pohjat stimuloivat jalan hermoja, ja ohuen pohjansa sekä anatomisen muotoilunsa ansiosta VIVOBAREFOOT jalkineet sallivat jalan luonnollisen liikkeen. Aivan kuten paljainjaloin kävelykin, VIVOBAREFOOT jalkineet aktivoivat jalkapohjien pieniä lihaksia, joita liian tuetuissa kengissä ei pääse käyttämään lainkaan.

VIVOBAREFOOT on paitsi jokapäiväinen jalkine kenelle tahansa meistä niin myös erinomainen korvaava tai lisäharjoittelujalkine esim. juoksijoille.

VIVOBAREFOOT tarjoaa markkinoiden laajimman barefoot -valikoiman. Tutustu valikoimaan. Kun haluat oppia luonnollisen tavan juosta, ota yhteyttä Vivobarefoot-juoksukouluun