vivobarefoot.fi

Vivobarefoot paljasjalkakengät vapaa-aikaan, polkujuoksuun, juoksuun, Vaeltamiseen, Salille. Ihan kaikkialle

Paljasjalkakengät. Terra Plana VIVOBAREFOOT jalkineiden patentoitu, erikoisohut ja pistosuojattu pohja tarjoaa normaalin kengän suojan, mutta sallii jalan luonnollisen liikkeen. VIVOBAREFOOT jalkineilla tunnet jalkapohjillasi alustan joutumatta kuitenkaan pelkäämään jalkojesi vahingoittumista esim. terävistä kivistä.

Yhdessä pediatrien, biomekaanikkojen ja liikkumisen spesialistien kanssa kehitetty VIVOBAREFOOT auttaa herättämään aisteja jalkapohjissa ja kannustaa meitä liikkumaan niin kuin meidän pitäisi – paljainjaloin. Jalkineiden anatominen muotoilu sallii varpaiden liikkumisen – tämä on tärkeää jalan oikean liikkeen kannalta.

vivobarefoot.fi

Vivobarefoot paljasjalkakengät ja paljasjalkajuoksu

Vivobarefoot

Paljasjalkakengät sallivat jalan normaalin liikkeen

Markkinoiden ensimmäiset barefoot- eli paljasjalkakengät kehittänyt Terra Plana on tehnyt Vivobarefoot-jalkineiden kehitystyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhdessä podiatrien, biomekaanikkojen ja liikkumisen spesialistien kanssa kehitetyissä jalkineissa on patentoitu, erikoisohut ja pistosuojattu pohja, joka antaa normaalin kengän suojan, mutta sallii jalan luonnollisen liikkeen. Jalkineen käyttäjä tuntee kävellessään alustan, muttei joudu pelkäämään jalkojen vahingoittumista.

Samoin kuin paljain jaloin kävely, Vivobarefoot-jalkineet aktivoivat jalkapohjien pieniä lihaksia, joita liian tuetuissa kengissä ei pääse käyttämään lainkaan, ja stimuloivat informaatioketjua. Jalkineiden muotoilu sallii varpaiden liikkumisen, mikä on tärkeää jalan luonnollisen liikkeen kannalta.

Paitsi jokapäiväinen käyttöjalkine, paljasjalkakenkä on myös korvaava tai lisäharjoittelujalkine esimerkiksi juoksijoille. Monet juoksemisharrastuksen mm. erilaisten rasitusvammojen vuoksi lopettamaan joutuneet ovat löytäneet paljasjalkakengistä välineen, joka on mahdollistanut juoksuharrastuksen jatkumisen. Paljasjalkajuoksusta järjestetään myös juoksukouluja.

Vivobarefoot-jalkineiden lähtökohtana ovat olleet paljasjalkaisuuden tuomat terveyshyödyt, mutta niiden valmistuksessa kiinnitetään erityishuomiota myös ympäristöystävällisyyteen. Taustalla on tieto siitä, että pelkästään USA:ssa joka vuosi yli 300 miljoonaa kenkäparia päätyy kaatopaikoille. Vivobarefootin tavoitteena on tehdä kenkiä, jotka ovat kasvavassa määrin korjattavia ja kierrätettäviä ja jotka ovat kestävinä ja kevyinä helppoja mukana kuljetettavia myös matkoilla.